(Jwplayer)

April 21, 2016

There are terrible things happening to the white minority in South Africa...


VIDEO: World-famous anti-apartheid dissident Afrikaans poet Breyten Breytenbach warns in Dutch news programme that SA president Jacob Zuma 's lack of ethics poses a great danger to South Africa:"

"He has polluted the country: the low ethical values he maintains, have become commonplace in South Africa. He has influenced the country to such an extent
that it has become common place to be a thief, a plunderer, to commit fraud... to commit violence... "  
"Zuma heeft de boel bezoedeld. De normen en waarden die hij hanteert, zijn algemeen geworden in Zuid-Afrika. Het is normaal geworden om een dief te zijn, een plunderaar, om oneerlijk te zijn. Wat Zuid-Afrika nu heel hard nodig heeft, is ethisch leiderschap."
De Zuid-Afrikaanse dichter Breyten Breytenbach, ooit verklaard tegenstander van het apartheidsregime, kijkt met verbijstering naar het Zuid-Afrika van president Jacob Zuma. "Het gaat ontstellend slecht in het land. En het begon allemaal zo goed. Er was zoveel hoop, zoveel verwachtingen."
 President Zuma wordt beschuldigd van corruptie, vriendjespolitiek en verkrachting. Hij overleefde recent een motie tot afzetting van de oppositie, maar werd door de rechter wel schuldig bevonden aan het schenden van de grondwet.
De rechtbank oordeelde dat hij een deel van het geld moet terugbetalen van de uit de hand gelopen privé-verbouwing van zijn huis in zijn geboortedorp Nkandla. Zuma liet de woning voor omgerekend 20 miljoen euro verbouwen en maakte daarbij gebruik van staatsfondsen.
Officieel was het geld bedoeld voor de beveiliging van het huis, maar hij liet onder meer een zwembad, een stal en een amfitheater aanleggen. Zuma beloofde de uitspraak van de rechter op te volgen en bood excuses aan. "Ik had nooit de intentie om corrupt te zijn", aldus de president.
Deze man is gewoon een dief, een misdadiger. Zuma is enorm corrupt.
Volgens Breytenbach is het tegendeel waar. "Deze man is gewoon een dief, een misdadiger. Hij is enorm corrupt", zegt de dichter. "Maar hij is heel slim en hij weet heel veel van iedereen. Zuma kent andermans lijken in de kast. Hij heeft ook duidelijk gemaakt die in te zetten als mensen tegen hem ingaan."
Volgens Breytenbach maakt Zuma regeringspartij ANC kapot. "Hij heeft een enorm kabinet samengesteld, iedereen moest een baan krijgen, met daarbij een enorm salaris, auto's huizen. Het is een obscene verkwisting, die ten koste gaat van mensen die op een steenworp afstand in zware armoede leven."
Zuid-Afrika is in de basis een rijk land, maar Zuma en de mensen in zijn omgeving hebben bezit genomen van alle rijkdom, zegt de dichter. "De kloof tussen arm en rijk is alleen maar groter geworden. Het is groter dan dat het was ten tijde van de apartheid. Dat is absoluut afschuwelijk."
Breytenbach in het kort
Breyten Breytenbach werd in 1939 geboren in een dorp in de West-Kaap. In zijn studententijd werd hij een felle tegenstander van de apartheid. In de jaren 60 vestigde hij zich in Frankrijk. Daar richtte hij samen met anderen Okhela op, een verzetsgroep die in ballingschap de apartheid bestreed.
In 1975 bezocht hij illegaal Zuid-Afrika om het Okhela anti-apartheidsdichterscooperatief op te zetten en werd daar verraden. Hij werd in hechtenis genomen en voor hoogverraad tot negen jaar gevangenisstraf veroordeeld. Na veel druk van buitenaf werd hij in 1982 vrijgelaten. Hij keerde daarna terug naar Parijs en nam de Franse nationaliteit aan.
http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2100009-zuid-afrika-heeft-ethisch-leiderschap-heel-hard-nodig.html --  https://twitter.com/Nieuwsuur/status/722309645264506880 --

Do people really understand what is going on in South Africa? Top genocide-expert Dr Gregory Stanton investigated personally - and held a press conference in Pretoria...
Dr. Stanton of Genocide Watch on Farm Murders in South Africa, 26 July 2012
Dr. Stanton – “Who is possibly behind the White farm murders in south Africa?” 26 July 2012
Dr. Stanton’s Advice to South Africans, 26 July 2012
http://genocidewatch.net/2016/02/29/dr-gregory-stantons-press-conference-pretoria-south-africa-26-july-2012/

#StopWhiteGenocideInSA